Kroppsanalyse

Kroppsanalyse – InBody 720

 

Inbody 720 er et verktøy som måler sammensetningen av en menneskekropp. Inbody benytter seg av en teknologi som kalles BIA (Bioelektrisk motstand analyse). BIA er en metode som ved hjelp av elektriske signaler kvantifiserer kroppssammensetningen. Menneskekroppen består i hovedsak av total vannmengde i kroppen, proteiner, mineraler og fett. Verdiene på disse er nært relatert med helsen og den fysiske tilstanden på kroppen vår. Selve testen tar kun ett minutt og gir deg en presis analyse av hva kroppen består av. På den måten kan du få et nøyaktig bilde av din helsemessige riktige idealvekt basert på fakta og ikke bare på alder høyde og kjønn.

 

Du vil få målt:

 

• Fettprosent

• Mengden av viceralt fett (det ”farlige” fettet)

• Fettfri kroppsvekt • Antall kilo muskelmasse

• Antall kilo muskelmasse i forskjellige deler av kroppen og derav kroppsbalanse

• Hofte/midje mål • Basal metabolisme (forbrenning)

• Vekt av skjelett

• Kroppens innhold av proteiner, mineraler og vann

• IdealvektTil slutt får du tildelt en helsescore

Ut i fra de resultatene testen gir, kan vi være behjelpelig ved å anbefale hvilken type trening, kosthold etc du bør velge for å forbedre din helsescore, sjekk linken.

 

Før analysen

 

• Du bør ikke innta mat og drikke de to siste timene før du skal bruke InBody720.
• Ikke tren, dusj eller ta badstue i forkant av analysen.
• Sørg for å gå på toalettet rett før.
• InBody720 kan ikke brukes av folk med pacemaker.
• En bør ikke bruke maskinen i forbindelse med menstruasjon og graviditet. Da har man ikke normal væskebalanse i kroppen, og måleresultatene vil dermed ikke bli helt nøyaktige.
• Eventuelle nye målinger med InBody720 bør ideelt sett tas på samme tidspunkt og under de samme forutsetninger for at sammenlikningene skal bli så nøyaktige som mulig.

 

Selve analysen

 

• Det første man gjør er å ta av seg på bena og plassere dem på to «fotsåler». En griper deretter med hendene rundt to håndtak.
• I løpet av et par minutter sendes det elektroniske bølger rundt i kroppen og analysen fullføres.Det er viktig å merke seg at disse svake elektriske impulsene er helt ufarlige for kroppen!
• Når testen er ferdig, vil maskinen skrive ut et resultatskjema som viser alle målingene. En går deretter gjennom resultatene med en erfaren trening – og kostholdsrådgiver. Han vil kunne gi gode råd om hva som må til for å endre kroppssammensetningen og dermed oppnå en bedre helse.

 

Teknolgien

 

InBody720 er et høyteknologisk måleinstrument som sender svakstrøm gjennom kroppen fra 8 forskjellige kroppspunkter med 6 forskjellige frekvenser. Maskinen analyserer hver kroppsdel for seg (overkropp, høyre arm, venstre arm, høyre fot, venstre fot), og du kan se i detalj hvordan kroppssammensetningen er i de forskjellige delene.

Det er ulik motstand i fett, muskler knokler osv. Dette registrerer Inbody720, og den vil derfor gjøre veldig presise målinger.

I forhold til DEXA har Inbody720 en nøyaktighet på 98,5%! DEXA-målinger utføres på sykehus og regnes som «gullstandarden» i forhold til det å gjøre nøyaktige målinger av kroppens sammensetning.

InBody720 sier deg mye mer om helsa di enn det ei vanlig badevekt gjør! Vekta måler kun hvor mye du veier – den registrerer ikke hvor stor del av kroppen din som er henholdsvis muskler og fett! I dag brukes dessuten ofte BMI for å angi om en er normalvektig eller overvektig (vekt : høyde X høyde). Denne formelen tar heller ikke hensyn til den enkeltes muskelmasse og fettprosent og er derfor ikke noen god målemetode!

 

Hvem passer InBody720 for?

 

Dette er et fantastisk hjelpemiddel for deg som

• Ønsker varig vektreduksjon

• Vil ha mer muskler på kroppen

• Trenger ekstra motivasjon i hverdagen

• Ønsker å vite litt mer om din egen helsetilstand

Visste du at bare noen ganske få av de som slanker seg klarer å oppnå varig vektreduksjon? En viktig årsak til det er at veldig mange mister mye muskelmasse underveis i vektreduksjonsprosessen. Mindre muskelmasse medfører lavere fettforbrenning, og lavere fettforbrenning er lite gunstig for den som ønsker å oppnå varig vektreduksjon. Ved å bruke InBody720 jevnlig, vil du kunne følge med på hvordan muskelmasse og fettprosent utvikler seg over tid. Klarer du å beholde eller aller helst øke muskelmassen, øker sjansen betraktelig for å oppnå gode og varige resultater. Mange overvektige opplever at jevnlige målinger med Inbody720 gir dem en ekstra motivasjon til å endre livsstilen sin. Kanskje ser de ikke så store forandringer i speilet fra måned til måned, men på resultatskjemaet fra InBody720 står det svart på hvitt at positive endringer skjer med kroppen deres. Muskelmassen økes og fettprosenten reduseres. Slike endringer forutsetter selvsagt at det gjøres noen grep i forhold til kosthold og aktivitetsnivå.

Flere og flere som driver med styrketrening har nå fått øynene opp for denne teknologien. Noe av det unike med maskinen er at den kan analysere hver kroppsdel for seg. Dvs at hvis du trener f.eks mye armer i en periode, vil du ha mulighet til å se økningen i muskelmasse kun for denne kroppsdelen. Det samme gjelder for ben og overkropp.

InBody720 har vært et populært innslag på ulike treningssentre. De som får analysert kroppen sin blir ofte skikkelig «gira», og mange lurer på når vi kommer igjen for å foreta nye analyser.

Den «vanlige mannen i gata» har også vist stor interesse for InBody720. Mange ønsker rett og slett å vite litt mer om sin egen helsetilstand utover den informasjonen de får hos legen sin. Du får vite med stor nøyaktighet hvor mye fett og muskler du har på kroppen. Dessuten måler InBody720 mengden av visceralt fett i buken. Det viscerale fettet, som ligger rundt de indre organer, regnes for å være det farligste fettet på kroppen. Selv tynne mennesker kan ha for mye av dette, og det betyr økt risiko for å utvikle livsstilssykdommer.

Vi har fått mange tilbakemeldinger fra fornøyde kunder som sier at Inbody720 gir dem det lille ekstra som gjør at de klarer å holde motivasjonen oppe. Å endre kroppssammensetning er ikke gjort over natta, men med InBody720 tror vi det vil gå mye lettere. Du blir rett og slett mer motivert!

 

Priser

 

• Test og gjennomgang 15 min kr 450

• Test , evaluering og kostholdsrådgiving 60 min kr 800