Han klarte det!

Ole Bjarte Austevoll kom i mål på Voss med tiden 7:53:32 og var ikke engang sistemann over målsteken. Hele 53 personer kom bak.

– Det var en fin tur. Jeg er bare storfornøyd med å ha vært med på det. Det var en utrolig stemning i løypen, så det var kjekt, sier den sindige austevollingen til bt.no.

Ekstrem prestasjon

– En helt ekstrem prestasjon, det er rett og slett bare å ta hatten av for ham, sier protesemakeren, Kjetil Atterås, som knapt torde å tro at dette var mulig før rittet.

Atterås Ortopediteknikk as har laget spesialprotesen som gjorde det mulig for Austevoll å sykle så langt. Tidligere har protesesen gjort det umulig å sykle mer en en times tid i et strekk, og han har derfor ikke kunnet sykle Bergen-Voss på forhånd. Løypen måtte besiktiges fra bilen.

– Den ene foten skal gå hele tiden, andre får jo litt avlastning nå den andre foten jobber, jeg tror ikke det er lett å forstå hvor tøft dette er. Han må ha en vanvittig viljestyrke, sier en imponert Atterås.

Tung bakke

– Bakken opp til Gullfjellet var bratt og tungt, men resten av løypen gikk bra. Oppover til Kvamskogen var ikke så bratt, så der gikk det tålig bra. Fikk melding da vi kom midt i bakken på Kvamskogen at sønnen vår var kommet i mål, så da gikk jo den bakken, sier han med en liten latter.

– Austevoll er en inspirasjonskilde for mange, og han viser at hvis man vil så er det ufattelig hva man kan få til, sier Atterås.

Han mener Austevoll er til stor inspirasjon for alle protesebrukere.

kilde: bt.no